România trage un semnal de alarmă după răspândirea unei infecții periculoase care te-ar putea ucide din cauza consumului acestor alimente celebre.. Aflați despre ele acum

0

Problema a început în septembrie anul trecut din cauza consumului unui hamburger contaminat, ceea ce a dus la infectarea unui număr de oameni cu bacterii cunoscute sub numele de Escherichia coli (E. coli). Este un tip de bacterii care se găsesc în mod natural în intestinele oamenilor, dar există tipuri periculoase care se transmit oamenilor prin apă sau alimente contaminate, în special carnea tocată insuficient gătită.

Adulții se recuperează adesea de la aceasta, dar copiii și vârstnicii sunt expuși riscului de insuficiență renală din cauza infecției.

“Este o situație gravă, nu este încă sub control. Acesta este cel mai mare focar al acestei infecții pe care l-am avut în Slovacia”, a declarat Susan Hillestad de la Institutul Român de Sănătate Publică.

Autoritatea Română de Sănătate Publică a subliniat importanța manipulării în siguranță a alimentelor și a recomandat ca carnea proaspătă și congelată să fie bine gătită.

Magazinele din România au rechemat hamburgeri și carne tocată după ce au descoperit suspecta infecție, iar de atunci, focarul a crescut.

Institutul Român de Sănătate Publică a raportat ieri că au fost infectate în total 24 de persoane, dintre care 15 copii sub 13 ani, iar 9 dintre ele se aflau în stare gravă, potrivit celor relatate de Aftonbladet din ziarele slovace.

Copiii sunt în prezent tratați în spital pentru ceea ce se numește sindrom hemolitic (HUS), o boală severă care poate provoca sângerare și insuficiență renală.

Autoritatea Română de Sănătate Publică precizează pe site-ul său că sindromul necesită adesea tratament în terapie intensivă și dializă.

Boala de sânge și rinichi începe de obicei ca o infecție intestinală, dar după câteva zile duce la inflamarea rinichilor.

O serie de autorități române lucrează pentru controlul infecției, pe fondul temerilor că numărul cazurilor neraportate este mare.

Sursa bacteriei a fost găsită în hamburgeri, dar autoritățile au rechemat și alte produse din carne tocată care folosesc aceleași ingrediente din magazine.

Autoritățile au subliniat că este foarte important ca oamenii să urmeze sfaturile privind manipularea în siguranță a alimentelor.

„Aceste bacterii mor la căldură mare, dar supraviețuiesc în congelator”, a spus Hillestad. „Prin urmare, atât produsele proaspete, cât și cele congelate trebuie gătite și este important să vă amintiți să vă spălați mâinile și echipamentele de bucătărie după manipularea atât a produselor proaspete, cât și a celor congelate. carne congelată.”

Simptomele infecției cu E. coli încep adesea cu crampe abdominale și diaree.Unii oameni dezvoltă greață, vărsături și febră.După două până la trei zile, diareea poate deveni sângeroasă.De obicei, se recuperează după aproximativ o săptămână.

Potrivit Autorității Române de Sănătate Publică, sindromul hemolitic (SHU) poate afecta persoanele afectate de toate vârstele, dar în special copiii sub cinci ani.

Potrivit Legii privind Bolile Infecțioase de Sănătate Publică din România, infecțiile constituie un risc pentru sănătatea publică și trebuie urmărite.

O universitate din România plănuiește să accepte plăți cu criptomonede pentru a plăti taxele de admitere

Instituția academică, care are un număr de aproximativ 11.000 de înscriși, a declarat că adăugarea plăților în criptomonede face parte dintr-un plan de sprijinire a afacerilor locale precum Elrond.

O universitate publică din orașul românesc Sibiu din Transilvania a declarat că va permite studenților să plătească taxe de admitere în criptomonede.

Potrivit unui anunț al Universității Lucian Blaga din Sibiu, sau LBUS, miercuri, instituția intenționează să implementeze metode de plată criptate pentru peste 11.000 de studenți începând cu luna iulie. Se pare că studenții vor putea plăti taxe de admitere – școlarizarea este de aproximativ 1.000 USD pe an pentru studenți – folosind Elrond (EGLD), pe care universitatea îl va converti apoi în leu românesc.

„Universitatea noastră a fost și va continua să fie un susținător al comunității și al afacerilor locale, iar decizia de a dezvolta acest parteneriat cu Elrond face parte din această strategie”, a declarat Președintele Universității, Soren Radu.

Pornind de la o IPO de la Binance Launchpad în 2019, Elrond are birouri în orașul transilvănean de peste 400.000 de locuitori și echipa sa include mulți absolvenți de universități locale. Proiectul a indicat că intenționează să efectueze alte colaborări cu LBUS în viitor, inclusiv cercetare.

Conform legislației implementate în iulie, furnizorii de servicii de schimb valutar care monitorizează achiziționarea de criptomonede cu monedă fiat și invers trebuie acum să li se permită dacă doresc să opereze în România. Mulți utilizatori de criptomonede care efectuează tranzacții cu active digitale în țară sunt obligați să utilizeze schimburi care includ cerințe de cunoaștere a clientului și să respecte prevederile interne și străine împotriva spălării banilor.

Elrond a cunoscut recent câteva schimbări semnificative, inclusiv schimbul de rețea principală de anul trecut, în care jetonul ERD a trecut pentru a deveni jetonul EGLD. La momentul redactării acestui articol, prețul EGLD era de 231 USD, crescând cu peste 13% în ultimele 24 de ore.

Focar de infecție în România

Sanatatea publica din Romania a fost martora a doua focare majore de infectie in anii 2000 si 2005, iar prima data sursa de infectie a fost un tip de salata verde contaminata cu bacterii.

A doua oară, nu a fost posibil să se determine sursa infecției. 116 persoane au fost infectate. 14 dintre ei au fost afectați de simptome grave.

Leave A Reply

Your email address will not be published.