Čudnejše od fikcije!.. Voda znano družino v Sloveniji ujame v jamo.. Kaj se je zgodilo?

0

Tričlanska družina in njihovi vodniki so ostali ujeti v jami v Sloveniji, potem ko je gladina vode nenadoma narasla zaradi močnega dežja, so v nedeljo poročale reševalne službe.

Pet ljudi se je v soboto zjutraj odpravilo raziskovat turistično območje Križna, ki leži približno 50 kilometrov južno od prestolnice Ljubljane, preden so se znašli ujeti.

Ker se ob pričakovani uri nista vrnila, se je ekipa potapljačev zvečer odpravila iskat, preden ju je uspelo locirati približno dva kilometra od vhoda v jamo, ki je globoka 8 kilometrov.

Reševalci so medijem povedali, da je stanje petih odraslih dobro. Policisti so jim lahko priskrbeli šotor, topla oblačila, hrano in zdravila, ko so prišli do njih po treh urah, da so premagali razdaljo.

Nevarnost propada zdravstvenih sektorjev v krizah

Po besedah ​​vodje ekipe Walterja Zakrajcika jih bo “mogoče hitro evakuirati, takoj ko bo vodostaj upadel.”

Če se bodo razmere nadaljevale, jim namerava reševalno osebje vsakih 12 ur zagotoviti tisto, kar potrebujejo.

Križna jama, katere dvaindvajset smaragdnih podzemnih jezer si lahko ogledate z ladjico, je ena glavnih turističnih znamenitosti Slovenije.

V tej srednjeevropski državi, katere površina ne presega 20.300 kvadratnih kilometrov, so izrisali zemljevid več kot 14.000 jam, a tvorijo izjemno mrežo globokih hodnikov in dvoran.

Izgradnja plinovoda za transport alžirskega plina v Slovenijo po plinovodu Transmed

Slovenija, članica Evropske unije, je novembra lani z Alžirijo podpisala pogodbo o dobavi zemeljskega plina za obdobje treh let, od januarja 2023, po plinovodu Transmed, ki prečka Tunizijo in Sredozemsko morje.

Dolžina Transmeda je približno 2485 kilometrov in zagotavlja oskrbo z zemeljskim plinom treh držav: Tunizije, Italije in Slovenije.

Po novem bo Slovenija od Alžirije pridobila 300 milijonov kubičnih metrov plina letno, s čimer bo za tretjino zmanjšala uvoz ruskega plina, povečanje pretoka po plinovodu Transmed pa bo omogočilo transport plina na Madžarsko prek novega predloga povezave. , poroča “ Financial Times.

To se zgodi po tem, ko je izvršni direktor alžirske naftne in plinske skupine Sonatrach Tawfiq Hakar potrdil, da ima “skupina neizkoriščene zmogljivosti na plinovodu Transmed”, ki jih je mogoče uporabiti za “povečanje dobave na evropski trg.”

Predsednik madžarske vlade je izrazil interes svoje države za diverzifikacijo virov plina in opredelil tri možne poti za to, in sicer dokončanje morebitnega slovenskega plinovoda za transport alžirskega plina, vzpostavitev poti za transport plina iz odkritih polj. v romunskih vodah v Črnem morju, poleg razvoja vodov za uvoz zemeljskega plina Ladijski utekočinjen iz Hrvaške.

Financial Times je citiral Orbana, ki je dejal: “Zanimajo nas tri poti,” in dodal: “Želimo se znebiti te odvisnosti (od Rusije). Madžarska je razširila linije v druge smeri, vendar zmogljivosti pretoka niso zadostne za dosego popolna diverzifikacija.” Poudaril je, da namerava njegova država s Slovenijo sodelovati “na pragmatičen način”.

Plinovod Turški tok predstavlja glavni vir za Madžarsko, po katerem se plin transportira iz velikanske ruske družbe Gazprom preko Turčije in Balkana.

Budimpešta je dosegla izjemo od načrtov Evropske unije za uvedbo zgornje meje cen uvoženega plina, pod katero je lahko zagotovila dodatne ruske dobave, kar poudarja, kar sta Evropska unija in Nato opisala kot “tesne in neprijetne odnose” Budimpešte z Moskvo.

Po besedah ​​slovenskega premierja bo sodelovanje na področju energetike med njegovo državo in Madžarsko temeljilo na načelu “solidarnosti z Evropsko unijo”, a je na srečanju z madžarskim kolegom Viktorjem Orbanom izpostavil veliko bolj kompleksna vprašanja. , kot je »Madžarska evidenca o vladavini prava«.

Evropska unija je zamrznila financiranje v vrednosti približno 13,3 milijarde evrov kot del svojih prizadevanj, da Orbana prisili, da izpolni svoje obveznosti glede obravnavanja pomislekov v zvezi s preglednostjo in korupcijo na Madžarskem.

Predsednik slovenske vlade je dejal: “To so prelomnice, na katerih bo Evropska unija obstala ali propadla … solidarnost in pravna država, kar smo v pogovorih tudi poudarjali.”

Budimpešta pa je potrdila, da si prizadeva za “izvajanje reform, ki jih je zahteval Bruselj”, poroča časnik.

Glede uvoza plina je Golub poudaril, da morajo države, tudi Madžarska, “diverzificirati svoje vire”. Britanskemu časopisu je dejal: “Bolje je imeti veliko različnih virov in ni nujno, da je vsak dovolj velik (da zadosti potrebam celotne države).”

Golub je poudaril, da bo po alžirski poti mogoče prevažati tudi vodik, pri čemer je opozoril, da bi “vodik, ki prihaja iz Severne Afrike, lahko prišel v kasnejših fazah prehoda na zeleno gorivo.”

Slovenija je najboljša poletna destinacija na svetu

Tempo vsakdanjega življenja je postal hiter in neprekinjen, kar vabi k novi priložnosti za počitek in sprostitev.Poletje je najboljši čas za preživljanje poletnih počitnic z družino in prijatelji ter potovanje v tujino, da bi uživali v lepotah narave in se sprostili na peščene plaže.

In preživite tudi številne poletne in morske aktivnosti v različnih dogodkih, ki sovpadajo z začetkom poletnih šolskih počitnic v večini držav sveta, številne družine pa še naprej iščejo primerne destinacije za preživljanje počitnic.

Slovenija leži južno od Avstrije in severno od Hrvaške. Je dom številnih slikovitih naravnih rezervatov, vključuje številne reke, gore, gozdove in redke jame, ki privabljajo ljubitelje avanture in kampiranja. Za Slovenijo je značilna velika razlika v temperaturah med poletjem in pozimi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.