Danmark slår alarm efter spredningen af ​​en farlig infektion, der kan forårsage død som følge af at spise disse berømte fødevarer

0

Problemet begyndte i september sidste år efter at have spist en forurenet hamburger, hvilket førte til, at mange mennesker blev inficeret med en bakterie kendt som Escherichia coli (E. coli), en type bakterier, der findes naturligt i menneskekroppen. I tarmene, men der er farlige typer, der kan overføres til mennesker… forurenet vand eller mad, især dårligt tilberedt hakket kød.

Voksne kommer sig ofte over det, men børn og ældre har risiko for at udvikle nyresvigt på grund af infektionen.

“Det er en alvorlig situation, som endnu ikke er bragt under kontrol,” siger Susanne Hellestad, ansat ved Institut for Folkesundhed.

Folkesundhedskontoret understregede vigtigheden af ​​sikker fødevarehåndtering og anbefalede korrekt tilberedning af frisk og frosset kød.

Danske butikker tilbagekaldte hamburgere og hakket kød efter at have opdaget den formodede infektion, og epidemien har spredt sig siden da.

I går oplyste Institut for Folkesundhed, at i alt 24 personer var smittet, heraf 15 børn under 13 år, og 9 af dem var i alvorlig tilstand, ifølge Aftonbladets oplysninger.

Børnene er i øjeblikket i behandling på hospitalet for det, der er kendt som hæmolytisk syndrom (HUS), en alvorlig sygdom, der kan forårsage blødninger og nyresvigt.

Kontoret for Folkesundhed bemærker på sin hjemmeside, at syndromet ofte kræver behandling på intensiv afdeling og dialyse.

Blod- og nyresygdomme begynder normalt som en tarminfektion, men fører efter et par dage til nefritis.

Mange danske myndigheder arbejder på at begrænse smitten på baggrund af frygt for en stigning i antallet af uanmeldte tilfælde.

Kilden til bakterierne blev fundet i hamburgere, men myndighederne har også tilbagekaldt andre hakkede kødprodukter med de samme ingredienser fra butikkerne.

Myndighederne understregede, at det er meget vigtigt, at folk følger råd om sikker fødevarehåndtering.

“Disse bakterier dør i ekstrem varme, men de overlever i køleskabet,” sagde Hillestad. “Derfor skal friske og frosne produkter tilberedes, og det er vigtigt at vaske hænder og køkkenredskaber efter håndtering af fersk og frosset kød.”

Symptomer på en E. coli-infektion begynder ofte med mavekramper og diarré, og nogle mennesker oplever kvalme, opkastning og feber. Efter to til tre dage kan diarréen blive blodig og stopper normalt efter cirka en uge.

Ifølge Kontoret for Folkesundhed kan HUS ramme mennesker i alle aldre, især børn under fem år.

Ifølge infektionssygdomsloven udgør infektioner en risiko for folkesundheden og skal kontrolleres.

Et universitet i Danmark planlægger at modtage betaling i cryptocurrency for sine adgangsgebyrer

Den akademiske institution, som har en tilmelding på omkring 11.000, sagde, at tilføjelse af cryptocurrency-betalinger er en del af en plan for at støtte lokale virksomheder som Elrond.

Et offentligt universitet i København har meddelt, at det vil give studerende mulighed for at betale deres acceptgebyrer i kryptovaluta.

Ifølge en meddelelse fra Lucian Blaga Universitet i København onsdag, planlægger universitetet at introducere krypterede betalingsmetoder til mere end 11.000 studerende fra og med juli.

Det hævdes, at studerende vil kunne bruge Elrond (EGLD) til at betale adgangsgebyrer – studieafgifterne er omkring 1.000 dollars om året for studerende – som universitetet vil konvertere til dansk leu.

“Vores universitet har og vil fortsætte med at støtte samfundet og lokale virksomheder, og beslutningen om at udvikle et partnerskab med Elrond er en del af denne strategi,” sagde universitetspræsident Søren Radu.

Startende med Binance Launchpad IPO i 2019, har Elrond kontorer i København, en by med en befolkning på over 400.000, og har et hold af kandidater fra flere lokale universiteter.

Projektet tilkendegav, at det planlægger at påtage sig andre samarbejder med LBUS i fremtiden, herunder forskning.

Ifølge loven, der blev vedtaget i juli, skal valutaserviceudbydere nu have lov til at købe kryptovalutaer med fiat-valuta og omvendt, hvis de ønsker at operere i Danmark.

Mange cryptocurrency-brugere, der bruger digitale aktiver til at handle i landet, skal bruge børser, der inkluderer “kend din kunde”-krav og overholder indenlandske og udenlandske bestemmelser om bekæmpelse af hvidvaskning af penge.

Elrond har gennemgået store ændringer for nylig, inklusive en mainnet-udveksling sidste år, hvor ERD-tokenet skiftede til EGLD-tokenet. I skrivende stund er EGLD på $231, en stigning på mere end 13% i løbet af de seneste 24 timer.

Smitteudbrud i Danmark

Dansk Folkesundhed oplevede to store infektionsudbrud i 2000 og 2005, som begge var forårsaget af en række salat inficeret med bakterien.

Anden gang blev smittekilden ikke fastlagt. 116 var smittet, 14 af dem havde alvorlige symptomer.

Leave A Reply

Your email address will not be published.