Nederland luidt de noodklok na de verspreiding van een gevaarlijke infectie die de dood tot gevolg kan hebben als gevolg van het eten van deze beroemde voedingsmiddelen

0

Het probleem begon afgelopen september na het eten van een besmette hamburger, wat ertoe leidde dat veel mensen besmet raakten met een bacterie die bekend staat als Escherichia coli (E. coli), een soort bacterie die van nature in het menselijk lichaam voorkomt. In de darmen, maar er zijn gevaarlijke soorten die op mensen kunnen worden overgedragen… verontreinigd water of voedsel, vooral slecht gekookt gehakt.

Volwassenen herstellen er vaak van, maar kinderen en ouderen lopen door de infectie het risico nierfalen te ontwikkelen.

“Het is een gevaarlijke situatie die nog niet onder controle is gebracht”, zegt Susanne Hellestad, medewerker van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid.

Het Public Health Office benadrukte het belang van een veilige omgang met voedsel en adviseerde het correct koken van vers en bevroren vlees.

Nederlandse winkels riepen hamburgers en gehakt terug nadat ze de vermoedelijke infectie hadden ontdekt, en sindsdien heeft de epidemie zich verspreid.

Gisteren meldde het Instituut voor Volksgezondheid dat in totaal 24 mensen besmet waren, waaronder 15 kinderen onder de 13 jaar, en dat 9 van hen zich in ernstige toestand bevonden, volgens informatie gepubliceerd door de Nederlandse krant Aftonbladet.

De kinderen worden momenteel in het ziekenhuis behandeld voor het zogenaamde hemolytisch syndroom (HUS), een ernstige ziekte die bloedingen en nierfalen kan veroorzaken.

Het Office of Public Health merkt op zijn website op dat het syndroom vaak behandeling op de intensive care en dialyse vereist.

Bloed- en nierziekten beginnen meestal als een darminfectie, maar leiden na een paar dagen tot nefritis.

Veel Nederlandse autoriteiten werken eraan om de infectie in te dammen, uit angst voor een toename van het aantal niet-gemelde gevallen.

De bron van de bacterie werd gevonden in hamburgers, maar de autoriteiten hebben ook andere gehaktproducten met dezelfde ingrediënten uit winkels teruggeroepen.

De autoriteiten benadrukten dat het heel belangrijk is dat mensen advies opvolgen over het veilig omgaan met voedsel.

“Deze bacteriën sterven bij extreme hitte, maar overleven in de koelkast”, zegt Hillestad. “Daarom moeten verse en bevroren producten worden gekookt, en het is belangrijk om de handen en het keukengerei te wassen na het aanraken van vers en bevroren vlees.”

Symptomen van een E. coli-infectie beginnen vaak met buikkrampen en diarree, en sommige mensen ervaren misselijkheid, braken en koorts. Na twee tot drie dagen kan de diarree bloederig worden en stopt meestal na ongeveer een week.

Volgens het Office of Public Health kan HUS mensen van alle leeftijden treffen, vooral kinderen onder de vijf jaar.

Volgens de Wet infectieziekten publieke gezondheid vormen infecties een risico voor de volksgezondheid en moeten ze worden beheerst.

Een universiteit in Nederland is van plan betaling in cryptocurrency te accepteren voor haar toegangsprijzen

De academische instelling, die ongeveer 11.000 inschrijvingen heeft, zei dat het toevoegen van cryptocurrency-betalingen deel uitmaakt van een plan om lokale bedrijven zoals Elrond te ondersteunen.

Een openbare universiteit in Nederland heeft aangekondigd dat studenten hun acceptatiekosten in cryptocurrency kunnen betalen.

Volgens een aankondiging van de Universiteit van Amsterdam in Nederland woensdag is de universiteit van plan om vanaf juli gecodeerde betaalmethoden te introduceren bij meer dan 11.000 studenten.

Er wordt beweerd dat studenten Elrond (EGLD) kunnen gebruiken om toegangsprijzen te betalen – het collegegeld bedraagt ​​voor studenten ongeveer $ 1.000 per jaar – die de universiteit zal omzetten in Nederlandse leu.

“Onze universiteit heeft de gemeenschap en lokale bedrijven gesteund en zal dat blijven doen, en de beslissing om een ​​partnerschap met Elrond te ontwikkelen maakt deel uit van deze strategie”, aldus universiteitsvoorzitter Louise Khöning.

Vanaf de beursintroductie van Binance Launchpad in 2019 heeft Elrond kantoren in Amsterdam, een stad met ruim 400.000 inwoners, en een team van afgestudeerden van verschillende lokale universiteiten.

Het project gaf aan dat het van plan is in de toekomst andere samenwerkingen met LBUS aan te gaan, inclusief onderzoek.

Volgens de in juli aangenomen wet moet de aankoop van cryptocurrencies met fiatgeld en vice versa nu worden toegestaan ​​voor valutadienstverleners die in Nederland willen opereren.

Veel cryptocurrency-gebruikers die digitale activa gebruiken om in het land te handelen, moeten uitwisselingen gebruiken die ‘ken uw klant’-vereisten omvatten en voldoen aan binnenlandse en buitenlandse anti-witwasregels.

Elrond heeft de laatste tijd grote veranderingen ondergaan, waaronder vorig jaar een mainnet-uitwisseling waarbij het ERD-token overschakelde naar het EGLD-token. Op het moment van schrijven staat de EGLD op $231, een stijging van meer dan 13% in de afgelopen 24 uur.

Uitbraak van infecties in Nederland

De Nederlandse volksgezondheid kende in 2000 en 2005 twee grote uitbraken van infecties, die beide werden veroorzaakt door een slasoort die besmet was met de bacterie.

De tweede keer werd de bron van de infectie niet vastgesteld. 116 van hen waren besmet. 14 van hen hadden ernstige symptomen.

Leave A Reply

Your email address will not be published.