Η Ελλάδα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου μετά την εξάπλωση μιας επικίνδυνης λοίμωξης που θα μπορούσε να σας σκοτώσει λόγω της κατανάλωσης αυτών των διάσημων τροφών.. Μάθετε για αυτά τώρα

0

Το θέμα ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο λόγω της κατανάλωσης ενός μολυσμένου χάμπουργκερ, το οποίο οδήγησε σε έναν αριθμό ανθρώπων να μολυνθούν από ένα βακτήριο γνωστό ως Escherichia coli (E. coli), το οποίο είναι ένας τύπος βακτηρίου που βρίσκεται φυσικά στα έντερα των ανθρώπων, αλλά εκεί Είναι επικίνδυνοι τύποι που μεταδίδονται στον άνθρωπο μέσω του νερού ή της τροφής.Το μολυσμένο κρέας, ιδιαίτερα ο καλά μαγειρεμένος κιμάς, οι ενήλικες συχνά αναρρώνουν από αυτό, αλλά τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι διατρέχουν κίνδυνο νεφρικής ανεπάρκειας ως αποτέλεσμα της μόλυνσης.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας επιβεβαίωσε, “Είναι μια σοβαρή κατάσταση. Το θέμα δεν έχει τεθεί ακόμη υπό έλεγχο. Αυτή είναι η μεγαλύτερη εστία αυτής της λοίμωξης που είχαμε στη Σουηδία”.

Η Ελληνική Αρχή Δημόσιας Υγείας τόνισε τη σημασία του ασφαλούς χειρισμού των τροφίμων και συνέστησε το φρέσκο ​​και κατεψυγμένο κρέας να μαγειρεύεται καλά.

Τα ελληνικά καταστήματα ανακαλούν χάμπουργκερ και μοσχαρίσιο κιμά αφού ανακάλυψαν την ύποπτη μόλυνση και έκτοτε το ξέσπασμα έχει αυξηθεί.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας ανέφερε χθες ότι συνολικά μολύνθηκαν 24 άτομα, εκ των οποίων τα 15 ήταν παιδιά κάτω των 13 ετών και τα 9 ήταν σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Aftonbladet από κροατικές εφημερίδες.

Τα παιδιά νοσηλεύονται επί του παρόντος στο νοσοκομείο για αυτό που ονομάζεται αιμολυτικό σύνδρομο (HUS), μια σοβαρή ασθένεια που μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία και νεφρική ανεπάρκεια.

Η Ελληνική Αρχή Δημόσιας Υγείας αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι το σύνδρομο συχνά απαιτεί θεραπεία στην εντατική και αιμοκάθαρση.

Η νόσος του αίματος και των νεφρών συνήθως ξεκινά ως εντερική λοίμωξη, αλλά μετά από λίγες ημέρες οδηγεί σε φλεγμονή των νεφρών και ορισμένες πορτογαλικές αρχές εργάζονται για τον έλεγχο της λοίμωξης, εν μέσω φόβων ότι ο αριθμός των μη αναφερόμενων κρουσμάτων είναι μεγάλος.

Η πηγή του βακτηρίου βρέθηκε στα χάμπουργκερ, αλλά οι αρχές έχουν ανακαλέσει και άλλα προϊόντα κιμά που χρησιμοποιούν τα ίδια συστατικά από τα καταστήματα.

Οι ελληνικές αρχές τόνισαν τη ύψιστη σημασία για τους ανθρώπους να ακολουθούν τις συμβουλές για ασφαλή χειρισμό τροφίμων.

Ο Hillestad τόνισε, “Αυτά τα βακτήρια πεθαίνουν σε υψηλή θερμοκρασία, αλλά ζουν στην κατάψυξη. Επομένως, τόσο τα φρέσκα όσο και τα κατεψυγμένα προϊόντα πρέπει να μαγειρεύονται και είναι σημαντικό να θυμάται κανείς να πλένει τα χέρια του και τον εξοπλισμό της κουζίνας αφού χειριστεί φρέσκο ​​και κατεψυγμένο κρέας. .”

Τα συμπτώματα της λοίμωξης από E. coli συχνά ξεκινούν με κοιλιακές κράμπες και διάρροια. Μερικοί άνθρωποι εμφανίζουν ναυτία, έμετο και πυρετό. Μετά από δύο έως τρεις ημέρες, η διάρροια μπορεί να γίνει αιματηρή. Κάποιος συνήθως αναρρώνει μετά από περίπου μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αρχή Δημόσιας Υγείας, το αιμολυτικό σύνδρομο (HUS) μπορεί να επηρεάσει μολυσμένα άτομα όλων των ηλικιών, αλλά ιδιαίτερα παιδιά κάτω των πέντε ετών, και σύμφωνα με τον Σουηδικό Νόμο περί Λοιμωδών Νοσημάτων, η μόλυνση ενέχει κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και πρέπει να υπόκειται σε παρακολούθηση.

Η αξιολόγηση της Ελλάδας αυξάνεται με σταθερότητα και η κρίση χρέους θα κλείσει σύντομα, σύμφωνα με τον Fitch

Την Παρασκευή, ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch αύξησε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας από “BB+” σε “BB-“, με “σταθερή” προοπτική, τοποθετώντας τη χώρα στην κατηγορία “επενδύσεων”, η οποία υποστηρίζει τον τερματισμό της κρίσης χρέους που η χώρα υποφέρει από τότε.Χρόνια.

Νωρίτερα, ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poor’s αφαίρεσε την Ελλάδα από τη λίστα των κερδοσκοπικών επενδύσεων τον Οκτώβριο, για πρώτη φορά από το 2010 και την κρίση χρέους.

Ο Fitch αναμένει ότι η αναλογία του δημόσιου χρέους προς το ΑΕΠ θα συνεχίσει να «μειώνεται απότομα», σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, χάρη στην ανάπτυξη και τη «δημοσιονομική σύνεση», σύμφωνα με όσα αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Πιστεύουμε επίσης ότι οι πολιτικοί κίνδυνοι είναι σχετικά χαμηλοί», δήλωσε ο οίκος αξιολόγησης, ενώ επαίνεσε τις προσπάθειες του κράτους όσον αφορά τον έλεγχο του προϋπολογισμού και τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις.

Από την πλευρά του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Κωστίν Χατζηδάκη, μέσω της πλατφόρμας «Χ», η απόφαση του Fitch αποτελεί σημαντική εθνική επιτυχία και είπε, «Η αύξηση της αξιολόγησης ανοίγει το δρόμο για μεγαλύτερες επενδυτικές ροές, βελτιώνοντας τις συνθήκες χρηματοδότησης της οικονομίας. ανάπτυξη και αύξηση των ευκαιριών εργασίας».

Χαιρέτισε την επισήμανση της Fitch για «τη μείωση ρεκόρ του δημόσιου χρέους κατά 65 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, από 205% κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε 160,8% φέτος και 141,2% έως το 2027».

Τον Σεπτέμβριο, το πρακτορείο DBRS Morningstar με έδρα τον Καναδά αύξησε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε επενδυτική βαθμίδα, ενώ η Standard & Poor’s ακολούθησε τον Οκτώβριο.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε τότε, “Είμαστε υπερήφανοι που αναγνωρίζουμε τα επιτεύγματα της χώρας μας. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα, μια πορεία που προσελκύει επενδύσεις, δημιουργεί ευκαιρίες εργασίας και επιτυγχάνει συνολική ανάπτυξη”.

Ο συντηρητικός ηγέτης, ο οποίος επανεξελέγη για νέα τετραετή θητεία τον Ιούνιο, υπολογίζει πολιτικά στην επιστροφή της Ελλάδας στα καλά δάνεια για να αποκαταστήσει τα δημόσια οικονομικά της το επόμενο έτος.

Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα αντιμετώπισε μια σειρά από υποβαθμίσεις πιστοληπτικής ικανότητας από οίκους αξιολόγησης, γεγονός που της στέρησε την πρόσβαση στις διεθνείς αγορές ομολόγων.

Η Ελλάδα υπέστη οκτώ χρόνια λιτότητας στο πλαίσιο τριών διαδοχικών διεθνών προγραμμάτων διάσωσης συνολικής αξίας έως και 289 δισεκατομμυρίων ευρώ (306 δισεκατομμύρια δολάρια), τα οποία εφαρμόστηκαν το 2010, το 2012 και το 2015 για να αποτρέψουν την κατάρρευση της χώρας υπό το βάρος του χρέους περίπου 300 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις που ζητούσαν οι πιστωτές της Ελλάδας, δηλαδή η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είχαν σημαντικό αντίκτυπο, με το ΑΕΠ να μειώνεται κατά ένα τέταρτο σε οκτώ χρόνια και το ποσοστό ανεργίας να αυξάνεται σε περισσότερο από 27%, ενώ το τρίτο σχέδιο διάσωσης έληξε το 2018.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 5,6% το 2022. Από την πλευρά της, ο Fitch αναμένει ανάπτυξη.

Leave A Reply

Your email address will not be published.